Yumurta Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Yumurta kabuğunu hepimiz genellikle çöpe atarız ancak faydalarını bilsek bunu yapmak istemezdik. Yumurtanın vücudumuza faydaları bilindiği üzere çok sayıdadır. Yumurta kabuğunda da vücudumuza faydalı olan birçok madde mevcuttur. Bu maddelerden vücudumuzun faydalanmasını nasıl sağlayabiliriz?

Doğal yollarla vücudumuzun vitamin ve mineral desteğine katkıda bulunmak bizim elimizde, yumurta kabuğunu atmayıp onları tüketebiliriz. İçeriğindeki yüksek kalsiyum oranı ile kemik ve cilt sağlığımızı koruyabilir, cildimizi istediğiniz güzellik seviyelerine getirebiliriz. Uygulama şekillerine göre ciltteki tahriş olmuş bölgeleri iyileştirebilir, daha ışıltılı ve sağlıklı görünmesini sağlayabiliriz.

Ancak ev ortamında yumurta kabuğunun temizlenmesi ve hijyeninin sağlanması pek de kolay değildir. Haşlayarak hijyenini sağlayabileceğinizi düşünebilirsiniz fakat yumurtayı haşlamak, kabuğunun içeriğindeki vitamin ve minerallerde kayıplara yol açar. Bu yüzden çiğ yumurta kabuğu tüketmek gerekir. Çiğ yumurta kabuğunu sağlığımıza zarar vermeden nasıl temizleyebilir ve hijyenik hale getirebiliriz?

Vücudun temel yapı taşlarından olan kolajen farklı tiplerle anılır. TİP 1, 2, 3, 4 ve 5 olarak sınıflandırılan bileşik, hemen her hücremizin temel yapı taşıdır. Yumurta kabuğu zarı içerisinde, kolajen tiplerinin arasında en çok etkiye sahip, TİP 2 kolajen olarak tanımlanan tipi yer alır. Hemen her tip kolajenin faydası, TİP 2 için de geçerli olmakla birlikte bu tip kolajenin protein sentezlenmesi ve özellikle eklemler üzerinde olumlu etkileri vardır.